Belang van goede mondhygiëne

Discussie in 'Tandheelkunde' gestart door Gebitverzorger, 3 mei 2016.

 1. Gebitverzorger

  Gebitverzorger New Member

  Het is geen vraag maar ik wil in dit stuk graag het belang van een goede mondhygiëne benadrukken. Maar liefst negentig procent van de wereldbevolking heeft last van een slechte mondhygiëne. Het is belangrijk om te weten dat de gezondheid van de mond van invloed is op je algehele gezondheid. Zo kunnen er bacteriën via je mond naar binnenkomen.

  De problemen door een slechte mondhygiëne die variëren. Dit kunnen dan gaatjes zijn of ontstekingen in het tandvlees. Toch kunnen er ook zeer serieuze problemen ontstaan zoals het bederf van tanden of zelfs mondkanker. Het is dan ook belangrijk dat we inzien hoe belangrijk een goede mondhygiëne is. Dit is wat je kunt doen om je mond en tanden gezond te houden:

  • Tweemaal daags de tanden goed poetsen.
  • Maak bij het tandenpoetsen gebruik van een fluoridehoudende tandpasta.
  • Zorg dat je gebruik maakt van mondwater.
  • De ruimtes tussen je tanden die dienen ook goed schoongemaakt te worden. Dit kun je doen door te stoken en te flossen.
  In het begin kan het even wennen zijn maar als je eenmaal een tijdje bezig bent dan zal je merken dat het maar een paar minuten duurt. Van een goede mondhygiëne heb je jaren plezier en dit voorkomt kleine en grote klachten en ziekten.
   

Deel Deze Pagina