Bultjes rond ogen

Discussie in 'Huidaandoeningen' gestart door natasja, 15 aug 2016.

 1. natasja

  natasja New Member

  Hoi mensen, ik heb een vraagje. Het is denk ik niks ernstigs maar ik heb nu al een aantal maanden wat bultjes onder mijn ogen. Het zijn witte puntjes die ook hard zijn. Ik kan de huid vastpakken en dan voelt het een beetje al een korreltje. Wat zou dit kunnen zijn? Hoe kom ik er aan? En hoe kom ik van af?
   
 2. Priscilla

  Priscilla New Member

  Oh dat heb ik ook wel eens gehad Natasja! Dat zijn gerstekorrels, als ik het goed schrijf. Het is niet schadelijk dacht ik, maar zit wel een beetje in de weg omdat het niet zo mooi is. Ook al valt het meer jezelf op dan dat anderen t zien hoor! Volgens mij kan je ze weg laten halen bij de schoonheidsspecialiste, bij mij is het echter vanzelf weggegaan. Volgens mij heb ik er teveel aan zitten pulken en op een gegeven moment kwam de korrel er uit haha. Niet helemaal aan te raden want volgens mij kan je er wel lelijke littekens van krijgen.
   
 3. natasja

  natasja New Member

  Ja ik zit er zelf ook altijd aan te pulken omdat ik het niet kan laten. Misschien maar eens een afspraak maken met de schoonheidsspecialiste inderdaad, klinkt een stuk minder eng dan dat ik naar de dokter moet haha.
   
 4. MediQuest

  MediQuest Administrator

  Beste nastasja, dat zouden inderdaad gerstekorrels kunnen zijn zoals Priscilla al opperde. Het is vaak wit of geel en het is eigenlijk een talgbultje wat gevuld is met keratine. Soms heb je er slechts 1 of 2 maar er zijn ook mensen die er een hoop tegelijkertijd hebben. De oorzaak van de gerstekorrel ligt bij de blokkering van de poriën in het gezicht. De hoornlaag blokkeert dan het talg waardoor het niet goed kan worden afgevoerd. Dit gebeurt meestal bij een niet goed gehydrateerde huid. Meestal ontstaan gerstekorrels spontaan en verdwijnen ze ook weer vanzelf, helaas gebeurt dit laatste niet bij iedereen. Ook kan de gerstekorrel over tijd qua grootte toenemen. Het kan ook ontstoken raken. Het ziet er dan rood uit met wat etter uit het kopje. Zelf aan de gang gaan met gerstekorrels wordt sterk afgeraden, hierdoor kan je namelijk hele lelijke littekens in het gezicht oplopen. Het beste is om naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist te gaan. Deze kunnen de gerstekorrel vakkundig verwijderen. Hoe nieuwe de gerstekorrel, des te makkelijker hij te verwijderen is. Wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak. Met behulp van een naaldje wordt de gerstekorrel dan verwijdert. Succes!
   
 5. natasja

  natasja New Member

  Oke bedankt! Ik ga morgen gelijk bellen naar mijn vaste schoonheidsspecialiste. Dan ben ik er gelijk van af en blijft mn make-up denk ik ook mooier zitten.
   

Deel Deze Pagina