Cystes in lever

Discussie in 'Cystes' gestart door Jacky, 10 jan 2017.

 1. Jacky

  Jacky Gast

  Ik heb zeer veel cystes in mijn waarvan er 1 bij de alvleesklier zit van 7,5 cm bij 5 cm en ik ben vaak misselijk en vol gevoel zodat ik vooral t avondeten niet meer lust.
  Omdat ik deze klachten heb heeft mijn specialist aangedrongen op een echo met sped maar dit kon niet in utrecht want er was geen plaats daar dus werd verwezen naar mijn woonplaats zoetermeer naar veel onderzoek ( bloed en urine vragen stellen en onderzoek buik) alle waarden vd lever waren goed dus besloten tot geen echo terwijl mijn specialist alleen maar een echo wilde vd lever.
  Kan een cyste van deze afmeting zomaar opengaan en wat kan ik zelf doen??
   
 2. drchris

  drchris Administrator Medewerker

  Iedere cyste kan (helaas) zomaar opengaan, maar iedere cyste kan ook gewoon zomaar verdwijnen. Je zegt dat je specialist heeft aangedrongen op een echo, maar je die niet gekregen hebt, omdat de specialist in Zoetermeer dit niet nodig vond na ander onderzoek. Meestal als de waarden van de lever gewoon allemaal in orde zijn, is een echo ook niet nodig. Als je je toch zorgen maakt, is het slim om toch te kijken of ze nu inmiddels in Utrecht al een plaatsje open hebben voor een echo. Dan kun je toch nog een echo laten maken en zelf ook zeker weten dat er niets mis is met de cyste die je in je lever hebt. Vooral als je denkt dat je cyste je ziek maakt (misselijk, gebrek aan eetlust zoals je beschreven hebt) is het verstandig om toch nog even een echo te laten maken. In de tussentijd zou ik het rustig aan doen. Dat is natuurlijk vrij algemeen advies, maar ga geen gekke dingen doen… stel het bungeejumpen even uit, zou ik zeggen.
   
 3. marcel

  marcel Gast

  Hallo Jacky, ik woon ook in Zoetermeer en heb lever vol met cystes dit heet PCLD. Laat zeker een echo en CT scan maken. Bij mij zijn de waarden ook goed. In 2016 aan lever geopereerd in Utrecht en nu in 2018 mogelijk nog een keer. Voor de toekomst hoogstwaarschijnlijk lever transplantatie.
   

Deel Deze Pagina