Door rug gegaan bij verhuizen

Discussie in 'Spier- en gewrichtsklachten' gestart door Henk, 14 jul 2016.

 1. Henk

  Henk New Member

  Hoi,
  Ik ging vanmiddag mijn zoon helpen bij het verhuizen. Ik was bezig met een wasmachine naar zolder te tillen. Dit had ik eigenlijk beter niet kunnen doen, want ik ging zwaar door mijn rug. Gelukkig heeft de wasmachine het wel overleefd, maar ik maar nauwelijks later we maar zeggen. Ik lig nu stil in bed, want ik kan gewoon helemaal niks meer.. Ook niet zo handig tijdens een verhuizing natuurlijk, maar het is nu eenmaal zo.. Wat kan ik doen, en wanneer kan ik verwachten dat het over is?
   
 2. MediQuest

  MediQuest Administrator

  Beste Henk. Door je rug gaan is altijd heel vervelend en ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dit nog nooit mee hebben gemaakt. Om je zoektocht op internet misschien iets makkelijker te maken: door je rug gaan heet ook wel spit of lumbago. Waarschijnlijk heb je je rug overbelast en een gekke beweging gemaakt waardoor de spieren in je rug nu verkrampt zijn. Het kan zijn dat dit erg hard en stijf aanvoelt. Je hebt door de verhuizing teveel van je rug gevraagd, wat hij niet aankon. Je kunt beter je rug wat rust geven en geen zware dingen meer tillen. Je zult zelf voelen wat wel en niet kan. Probeer wel in beweging te blijven, want van op bed liggen worden je spieren alleen maar stijver. Ga rustig wandelen of eventueel zwemmen als dat binnen de mogelijkheden ligt. Ook zou je wat oefeningen kunnen doen, hier zijn talloze filmpjes van te vinden op het internet. Succes!
   
 3. natasja

  natasja New Member

  Hier heb ik ook wel eens last van gehad, zoals zo velen. Het liefst wil je helemaal niet bewegen, maar geloof me, daar ga je echt spijt van krijgen! Beetje wandelen helpt al een stuk! Doorbijten en gaan, zeg maar.
   
 4. Henk

  Henk New Member

  Oke ik ga proberen uit bed te komen. Al zal dat geen makkelijke klus worden. Ik heb echt heel veel pijn. Hoe lang kan dit precies duren dan? Ik moet namelijk mijn zoon wel echt helpen bij die verhuizing, want het is op zn zachtst gezegd nogal een kluns
   
 5. natasja

  natasja New Member

  Volgens mij duurde het bij mij een aantal dagen. Ik weet het niet meer zeker omdat het al een aantal jaar geleden gebeurd is.
   
 6. Henk

  Henk New Member

  Hoi mensen. Gelukkig gaat het nu al weer. Ik kan nog geen zware dingen tillen met de verhuizing, maar gelukkig kan ik wel wat kleine dingen uitpakken enzo. Ik dacht, ik beng jullie even op de hoogte van hoe lang het ongeveer geduurd heeft.
   

Deel Deze Pagina