Hersenvliesontsteking gevolgen lange termijn

Discussie in 'Interne ziekten & Infectieziekten' gestart door Bas van Houten, 6 jul 2016.

 1. Bas van Houten

  Bas van Houten New Member

  Hallo, mijn zus heeft een hersenvliesontsteking en ik maak mij best zorgen. Zelf geeft ze aan dat het allemaal wel meevalt maar ik denk dat ze dat vooral zegt om ons gerust te stellen. Zijn er ook experts die mij kunnen vertellen wat de gevolgen van een hersenvliesontsteking voor de lange termijn zijn? Ik ben gewoon erg bang dat ze er iets ergs aan over gaat houden.
   
 2. Medicus

  Medicus Member

  Dag Bas. Op termijn kunnen er veel dingen gebeuren je zus kan bijvoorbeeld doof worden of er kan epilepsie optreden. Dit is dan wel vooral het geval als er geen goede behandeling plaatsvindt. Meevalleen doet het zeker niet want hersenvliesontsteking is ernstig. Toch is het in veel gevallen goed te behandelen. Je mag er vanuit gaan dat als ze bij een specialist in behandeling is dat ze dan goede zorg krijgt die ze nodig heeft. Toch kan ik me voorstellen dat jij je zorgen maakt. Ik wens je zus en jou dan ook veel sterkte.
   
 3. MediGJ

  MediGJ Gast

  Op deze pagina kun je ook alles lezen over een hersenvliesontsteking:

  Wat is een hersenvliesontsteking?

  Hier zie je dan meteen staan wat eraan gedaan kan worden. Zoals Medicus al aangeeft is het goed om je zus te steunen want het is een zeer vervelende aandoening. Ik hoop dan ook dat ze er snel weer bovenop komt en dat je haar een beetje kan steunen. Ook van mijn kant uit alle sterkte gewenst.
   
 4. Bas van Houten

  Bas van Houten New Member

  Dat is interessant om te lezen en ik ben nu ook een stuk wijzer geworden. Het was wel even schrikken dat je er zelfs doof van kunt worden maar het is goed om te weten dat er een goede behandeling is en dat het niet altijd zo ernstig hoeft te zijn. Ik zal de komende tijd eens wat vaker bij haar op bezoek gaan en ik hoop dat zij zich snel beter voelt. Bedankt voor het geven van deze informatie.
   
 5. RudolphUMC

  RudolphUMC New Member

  Dag Bas,

  Dit verschilt per persoon. Sommigen kunnen last houden van o.a. cognitieve stoornissen. Lees er hier meer over.

  Groet,

  Rudolph
   

Deel Deze Pagina