Knakkende kaak tijdens eten?

Discussie in 'Spier- en gewrichtsklachten' gestart door Soezie4, 12 mei 2016.

 1. Soezie4

  Soezie4 Member

  Ik heb last van het knakken van mijn kaken, vooral tijdens het eten. Het is maar aan één kant en ik heb er behoorlijk veel last van. Nu doe ik mijn best om wat minder te knakken door rustiger te eten, het werkt echter niet. Op het internet heb ik wat oefeningen opgezocht waarmee ik nu oefen. Ze helpen allemaal niet! Wie o wie kan mij helpen? Ik probeer zo min mogelijk harde dingen te kauwen en bijt ook geen grote stukken van brood af of iets dergelijks. Op aanraden van de tandarts snijd ik ook mijn appel in stukjes, maar dit alles vermindert het niet. De laatste tijd is het extra vervelend geworden: tijdens het kauwen doet het vaak ook pijn. Het knakkende geluid is zo hard dat anderen het aan tafel ook horen. Kortom: ik heb last van een knakkende kaak die ook pijn doet. Hoe verminder ik dit?
   
 2. Sleepz

  Sleepz New Member

  Er vervelend, zelf heb ik er ook last van gehad. Ik ben toen naar de tandarts geweest, die zei dat het aan tandenknarsen ligt. Ik heb toen op aanraden van hem zo'n bitje bij de drogist gekocht. Sindsdien heb ik er veel minder last van, wellicht iets voor jou?
   
 3. Soezie4

  Soezie4 Member

  Bedankt voor je reactie Sleepz. Bedankt, dat ga ik zeker proberen. Ik bel direct even de tandarts.
   
 4. Soezie4

  Soezie4 Member

  Net de tandarts gebeld, heb een gesprek van wel een uur met hem gevoerd. Een aantal dagen geleden ben ik op controle geweest. Aan de telefoon heb ik uitgelegd dat ik al langere last heb van mijn kaak en vroeg of dit misschien door tandenknarsen kan komen. Hij weet heel zeker dat dit niet het geval is. Hij zegt dat tandenknarsers versleten kiezen hebben, die heb ik niet. Dus bedankt @Sleepz maar helaas :(

  Weet iemand anders misschien wat het mogelijk kan zijn?
   
 5. Jesper

  Jesper Member

  Ik heb zelf ook zo'n probleem gehad. Zelf ben ik doorverwezen door de tandarts naar een kaakspecialist. Deze heeft eerst een aantal vragen gesteld en heeft daarom samen met mij besloten om een foto te nemen. De foto liet hij mij zien, het was behoorlijk angstaanjagend, aan de rechterkant van mijn kaak ontbreekt een stuk kraakbeen! Je ziet letterlijk dat een deel ontbreekt. Hij zei dat dit alleen door een harde klap veroorzaakt kan zijn. Die kan ik mij niet herinneren. Net zoals jij had ik er best last van, vooral tijdens het eten. De kaakspecialist zei dat er, naast een paar oefeningen, niet heel veel aan te doen is. Wel kun je een operatie ondergaan, ze plaatsen dan een metalen plaatje op je kaak. Zelf heb ik hier niet voor gekozen. De oefeningen hebben niet echt geholpen, wanneer het nog erger wordt ga ik de operatie heroverwegen.

  Hopelijk heb je iets aan mijn bericht, als ik jou was zou ik gewoon een kaakspecialist opzoeken. Hij (of zij) weet hier immers het meeste vanaf en kan ook je kaak goed bekijken. Sterkte!
   
 6. HealthFan

  HealthFan New Member

  Ik wil even aangeven dat het niet zo heftig hoeft te zijn als Jesper zegt. Vaak zijn deze problemen van korte aard, je hoeft er dus niet permanent last van te hebben. Je zegt dat je er al langere tijd last van hebt, het kan echter zijn dat dit soort problemen veroorzaakt worden door een teveel aan koffie of stress. Veel succes in ieder geval, als het niet weggaat zou ik zeker even een tandartsafspraak maken.
   

Deel Deze Pagina