Lage rugpijn

Discussie in 'Spier- en gewrichtsklachten' gestart door Luuk, 14 jul 2016.

 1. Luuk

  Luuk New Member

  Goedendag! Ik heb denk ik nu al een aantal weken dat ik een beetje loop te klooien met mijn rug. Ik heb lage rugpijn en soms doet het zoveel pijn dat ik het zelfs voel in mijn benen. Ik dacht dat ik gewoon door mijn rug was gegaan, maar nu blijft het aanhouden. Iemand ervaring hiermee?
   
 2. natasja

  natasja New Member

  Ik wil je niet laten schrikken, maar dit zou zo maar eens een hernia kunnen zijn. Een goede vriend van me had dit ook en was pas 28. Ook denkende dat hij door zn rug is gegaan, maar met aanhoudende klachten. Ik zou contact opnemen met de huisarts.
   
 3. MediQuest

  MediQuest Administrator

  Het kan inderdaad zo zijn dat het hierbij gaat om een hernia. Dit begint vaak met een pijnlijk onderrug, wat kan uitstralen naar beiden benen. De pijn kan ervoor zorgen dat de spieren aanspannen, hierdoor kan u of naar een bepaalde kant gaan hellen of onbewust voorovergebogen gaan staan. Ook zult u pijn ervaren tijdens hoesten niezen en/of persen. Bij een hernia kan de pijn in vlagen komen, waardoor u zou kunnen denken dat de rugklachten over zijn. Helaas komen de klachten vaak weer terug. Als de rugklachten eenmaal vanzelf over gaan, kan het wel zo zijn dat de pijn in je benen zal blijven. En mogelijk zal u dan onder het mes moeten om dit te verhelpen. Ik raad u aan om de huisarts te raadplegen, hij kan u mogelijk naar een fysiotherapeut doorverwijzen.Wie weet gaat het hier helemaal niet om een hernia, maar hij kan uitsluitsel geven. Hopelijk gaat het vanzelf over en hoeft u niet onder het mes. Beterschap!
   
 4. Luuk

  Luuk New Member

  bedankt allemaal, ik moest wel even slikken toen ik jullie reacties zag. Hopelijk is het geen hernia en gaat het wel gewoon vanzelf over. Hernia klinkt gelijk zo ernstig. Ik ga morgen de dokter bellen voor een afspraak en dan zien we wel weer verder.
   
 5. Luuk

  Luuk New Member

  Even een update, dat ben ik jullie denk ik wel verschuldigd na jullie goede adviezen. Zoals het er nu op lijkt, kan het inderdaad een hernia zijn. Aankomende week heb ik een afspraak in het ziekenhuis en dan zal ik wel meer horen. Ik denk dat ze foto's gaan maken, maar dat weet ik niet meer zeker.
   

Deel Deze Pagina