Moeite met plassen na alcohol

Discussie in 'Urologie' gestart door HealthFan, 28 apr 2016.

 1. HealthFan

  HealthFan New Member

  Op sommige avonden drink ik behoorlijk wat, als ik dan de volgende ochtend wakker wordt en plas, is dat moeilijk. Bovendien doet het ook nog pijn. Laatst had ik ook een vervelende klacht: ik moest constant naar de WC, maar dan kwam er telkens maar een klein beetje urine uit. Ik moest dus elke zoveel minuten naar de WC. Het is niet alsof het ondragelijk als, maar ik maak me er wel een beetje zorgen over. Ik krijg het alleen als ik behoorlijk wat drink, kan het inderdaad aan de alcohol liggen? Of is het misschien toch iets anders? Ik las op het internet ook dingen over SOA's, dus daar maak ik me wel een beetje zorgen over... Ik ben benieuwd.
   
 2. Smooth48

  Smooth48 New Member

  Hallo HealthFan, dat is zeker vervelend om te horen! Alcohol (en koffie) veroorzaken alle twee prikkels bij de blaas. Door het gebruik van koffie en alcohol te verminderen zul je er ook minder last van hebben. Zoals je zelf al aangeeft, heb je er alleen last van na het drinken van alcohol, maar vaak prikkelt alcohol alleen maar de blaas en zit er dus wel degelijk een andere oorzaak achter. Onrust wordt bij veel mannen ook veroorzaakt door de mogelijkheid op prostaatkanker, van prostaatkanker bij plasproblemen is in de meeste gevallen geen sprake. Plasproblemen kunnen een heleboel oorzaken hebben, van een infectie tot na een operatie: het kan allemaal. Wellicht speelt dit bij jou ook een rol. Voor problemen met de blaas kun je naar een uroloog gaan, dit is een specialist en weet zeker meer op het gebied van plasproblemen. De huisarts kan echter vaak al veel betekenen, ik zal dus beginnen met een afspraak met hem of haar te maken. Eventueel kan je voor een doorverwijzing vragen. Meestal schrijft een huisarts je een medicijn voor, dit zal de meeste problemen op moeten lossen.
   
 3. HealthFan

  HealthFan New Member

  Bedankt voor je reactie, ik begrijp dat het minderen van alcohol de klachten verminderd, ik zal hier dan ook rekening mee houden. Prostaatkanker was iets waar ik inderdaad ook bang voor was, maar dit is dus eigenlijk zo goed als uitgesloten? Of is die mogelijkheid er nog steeds? Ik ervaar trouwens ook een branderig gevoel bij het plassen, misschien kunnen jullie hier wat mee? Een operatie is bij mij geen mogelijke oorzaak, ik ben nog nooit een operatie ondergaan. Ik heb helaas niet kunnen lezen of een SOA ook een mogelijke oorzaak is? Ik zal zeker even mijn huisarts bellen en eventueel vragen om een doorverwijzing.
   
 4. Jesper

  Jesper Member

  Het kan wel degelijk prostaatkanker zijn, uitgesloten is het zeker niet. Symptomen van prostaatkanker zijn namelijk vaker meten plassen, moeite met plassen, een branderig gevoel bij het plassen, nadruppelen of een zwakke straal en troebele urine. Als ik hiernaar kijk en jouw klachten lees, dan komen er een aantal symptomen overeen. Ik zou dus zeker even de dokter bezoeken en vragen of hij of zij dit kan controleren. Een SOA kan ook een mogelijke oorzaak zijn, maar ik zou daar, zonder aanleiding, niet zomaar vanuit gaan. Beschermde seks is echter altijd belangrijk.
   
 5. HealthFan

  HealthFan New Member

  Oké, ik zie inderdaad ook een aantal overeenkomsten tussen mijn klachten en de symptomen van prostaatkanker. Ik heb direct even de huisarts gebeld en kan morgen terecht. Bedankt voor alle hulp, hier kan ik zeker wat mee.
   

Deel Deze Pagina