Pijn been na hardlopen

Discussie in 'Spier- en gewrichtsklachten' gestart door Sleepz, 1 jun 2016.

 1. Sleepz

  Sleepz New Member

  Ik hou ontzettend van hardlopen: 3x in de week maak ik met plezier een rondje van 13-18 kilometer. 2 weken geleden heb ik een wedstrijd gelopen, de halve marathon. Tot de laatste kilometer ging het heel gemakkelijk, maar de laatste duizend meter was doorzetten. De dag na de wedstrijd had ik behoorlijk last van spierpijn, dat had ik wel verwacht. Maar na 3 dagen kreeg ik ook last van mijn knie. Sindsdien heb ik niet meer hardgelopen, het doet teveel pijn. 2 weken zonder hard te lopen is behoorlijk moeilijk voor mij, ik wil graag weer aan de slag! Wat kan ik doen om dit op te lossen?

  Ik ben al wat ouder, 47 jaar, misschien speelt dat een rol?
   
 2. Jesper

  Jesper Member

  Je leeftijd speelt zeker een rol. Als je 47 jaar bent, ben je de jongste niet meer. Drie keer per week 13-18 kilometer hardlopen is zwaar voor je lichaam, telkens moet je lichaam herstellen. Een halve marathon is nog langer dan wat je normaal hardloopt, je lichaam krijgt dus nog zwaardere klappen te verduren. Tijdens een wedstrijd zet je je bovendien extra in, je loopt boven je normale tempo. Kortom: je lichaam krijgt een zware klap en moet daarvan herstellen. Als je ouder bent, duurt dat langer. Blijf je langer last houden (ik zou zeggen, over een week), bel dan even de huisarts. Wellicht is er iets anders aan de hand.
   
 3. Sleepz

  Sleepz New Member

  Bedankt Jesper. Ik weet dat ik ook 'de jongste niet meer ben', maar het verschil tussen 18 en 21 kilometer lijkt mij niet al te groot. Ben bang dat het toch iets serieuzer is?
   
 4. Jesper

  Jesper Member

  Zoals ik al zei, de combinatie van een iets langere afstand en een sneller tempo, kan blessures tot gevolg hebben. Volg je wel een goed trainingsschema? Je moet het goed opbouwen, anders krijg je inderdaad blessures.
   
 5. Sleepz

  Sleepz New Member

  Bedankt voor de tip, ik zal eens Googelen naar hardloopschema's voor de halve marathon.
   

Deel Deze Pagina