's Nachts spierkrampen in de kuit

Discussie in 'Spier- en gewrichtsklachten' gestart door Sleepz, 25 apr 2016.

 1. Sleepz

  Sleepz New Member

  Ik heb behoorlijk veel last van nachtelijke spierkrampen. Hiermee bedoel ik dat de spieren in mijn kuit samentrekken, hier wordt ik wakker van. Het geeft een raar gevoel, een soort pijn maar niet helemaal. Het overvalt me altijd wel, mijn spier trekt dan heel plotseling samen (gepaard met pijn), ook kan ik een zwelling voelen. Moet ik hiermee iets doen, naar de dokter? Het overvalt me telkens wel en het duurt even voordat ik weer in slaap val. Vaak duurt het een paar minuten.
   
 2. Soezie4

  Soezie4 Member

  Nachtelijke spierkrampen kunnen inderdaad zeer hinderlijk zijn. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat een groot deel van de Nederlandse bevolking hier ook last van heeft. De voornaamste plaats waar deze krampen voor komen is de kuit, net zoals bij jou. Er zijn een aantal groepen die een grotere kans hebben op spierkrampen, wellicht val jij ook onder één van deze groepen. Ten eerste zwangere vrouwen. Het grote voordeel is dat je er in dit geval al snel weer vanaf bent. Ten tweede zijn er de ouderen, hier komen spierkrampen het meest voor. Spierkrampen duren meestal maar enkele seconden, maar minuten kan het ook duren. Pas als de spierkrampen erg regelmatig voorkomen, hoef je je zorgen te maken. Raadpleeg dan een arts, het kan namelijk wel een teken zijn van een neuromusculaire ziekte. Bij heftige spierkrampen zijn er ook medicijnen beschikbaar.
   
 3. Jesper

  Jesper Member

  Spierkrampen kun je vaak zelf oplossen, zonder medicijnen te gebruiken. Een tekort aan magnesium is bijvoorbeeld vaak de oorzaak van spierkrampen. Hiervoor zijn voedingssupplementen te koop, die een prima oplossing bieden. Voldoende drinken helpt vaak ook. Wanneer je veel alcohol drinkt raak je ook uitgedroogd, dat verhoogt weer de kans op spierkrampen. Als laatste is ook de houding waarin je slaapt belangrijk. Het kan heel goed helpen om je voeten op een kussen te leggen. Op die manier krijgen je benen iets minder bloed, de krampen verminderen dan vaak.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 jul 2016

Deel Deze Pagina