Stijve spieren in benen

Discussie in 'Spier- en gewrichtsklachten' gestart door Soezie4, 19 mei 2016.

 1. Soezie4

  Soezie4 Member

  Ik heb een probleem. Wanneer ik langere tijd in rust ben, als ik bijvoorbeeld langere tijd stil zit, en mijn benen gekromd zijn, worden mijn spieren stijf. Ik beweeg veel, maar natuurlijk moet ik af en toe ook stilzitten (in de auto bijvoorbeeld). Dit is ontzettend onhandig natuurlijk. Bewegen gaat helemaal prima, alleen na het stilzitten heb ik last van stijfheid.
   
 2. Sleepz

  Sleepz New Member

  Spierstijfheid komt helaas vaker voor. Bij stijve spieren zijn de spieren continu een beetje gespannen en kunnen ze moeilijk ontspannen. Omdat juist het ontspannen van spieren ook belangrijk is bij bepaalde bewegingen, kan spierstijfheid erg lastig zijn. Je geeft aan dat het vooral in je benen gebeurt, dat is het geval bij de meeste mensen. Als ik je verhaal zo lees, lijkt het erop dat je moeilijk kunt lopen. Ook dat is vaak het geval.

  Ik kan niet inschatten hoe heftig je klachten zijn, bij niet zulke heftige klachten helpt oefenen om de stijfheid te verminderen. Let er wel op dat je niet te zwaar oefent, doe het rustig aan. Ontspanningsoefeningen kunnen ook zeer goed helpen, denk hierbij aan yoga of mediteren. Als je toch lastige klachten hebt, zou ik zeker even de fysiotherapeut raadplegen. Hij kan je goede oefeningen meegeven en ook beter zien wat er precies aan de hand is. Ook kan hij je hulpmiddelen geven, bijvoorbeeld beugels en krukken.

  Wanneer je in een wat verder stadium bent kunnen medicijnen hulp bieden. Het kan ook goed zijn dat de gewrichten vergroeit zijn, een operatie is dan vaak de enige oplossing.
   
 3. Soezie4

  Soezie4 Member

  Hartelijk bedankt voor het duidelijke antwoord. Ik zal een afspraak maken met de fysiotherapeut.
   

Deel Deze Pagina