Tintelingen en gevoelloosheid handen en onderarmen

Discussie in 'Spier- en gewrichtsklachten' gestart door Robina, 19 jul 2016.

 1. Robina

  Robina New Member

  Hai. Ik heb een kantoorbaan en werk dus elke dag achter te computer. Een aantal weken terug begon ik steeds meer last te krijgen van tintelingen in mijn handen en ook een doof gevoel in mn onderarmen. Het was dan na een nacht goed slapen weer over, en 's avonds begon weer hetzelfde riedeltje. Inmiddels heb ik eigenlijk constant dat vervelende gevoel in mn handen en onderarmen. Zou dit RSI kunnen zijn? Wat kan ik hiertegen doen?
   
 2. MediQuest

  MediQuest Administrator

  Hoi Robina. Dit kan inderdaad een teken zijn van RSI. Als je lange tijd in dezelfde houding zit en dezelfde handelingen aan het uitvoeren bent kan je een beroepsziekte oplopen. RSI in het geval van een kantoorbaan. Je belast je vingers, polsen, armen, schouders en nek. Dit zijn dus ook de plekken waar RSI kan ontstaan. Meestal beginnen de klachten met tintelingen zoals je omschrijft. Ook een doof gevoel is een beginstadium van RSI. Uiteindelijk kan dit uitmonden in pijn. In de laatste fase van RSI blijft de pijn aanhouden ook in de nacht. Zorg dat je je bureaustoel goed afstelt zodat je een juiste houding aanneemt. Sommige bedrijven hebben een specialist in dienst, maar anders kun je verder opzoeken op internet. Zorg ervoor dat je een afwisseling hebt in computerhandelingen, wissel dus af tussen typen en muisactiviteiten. Neem ook regelmatig pauze. Ook zijn er speciale muizen en toetsenborden verkrijgbaar die RSI kunnen voorkomen. Je moet echt op jezelf letten want RSI kan heel moeilijk te behandelen zijn. Zo zou het kunnen dat je er altijd last van blijft hebben. Fysiotherapie zou kunnen helpen, ook worden er soms medicijnen voorgeschreven in de vorm van spierverslappers. Probeer maatregelen te nemen door je werkplek aan te passen. Als het dan niet over gaat kun je de (bedrijfs)arts inschakelen.
   
 3. Jessy

  Jessy New Member

  Hier heb ik ook last van gehad! Hier moet je zeker mee uitkijken want je kan er anders heel lang last van houden. Ik was gelukkig op tijd, en met wat oefeningen die ik elke dag uitvoer kwam ik er van af. Misschien ook een idee voor jou?
   
 4. Robina

  Robina New Member

  Ik zal het eens gaan melden op het werk. Wie weet hebben er wel meer mensen last van. We hebben al goede stoelen die zijn afgesteld op onze lengte enzo. Maar misschien dat ik maar zo'n muis aanschaf en een toetsenbord. Dat kan denk ik wel helpen. Bedankt voor het advies!
   

Deel Deze Pagina